TANGLEWOOD MODERN

  • Tanglewood Modern_1
  • Tanglewood Modern_2
  • Tanglewood Modern_3
  • Tanglewood Modern_4
  • Tanglewood Modern_5
  • Tanglewood Modern_6
  • Tanglewood Modern_7
Lenox MA

The house is designed as a series of linked pavilions to connect the house to the nature and to provide the maximum daylight in each room. The center focus of the home is the largest pavilion containing the Living/Dining/Kitchen, with the guest pavilion to the south and the master bedroom and screen porch pavilions to the west. While the roof line appears flat from the exterior, the roofs of each pavilion have a pronounced slope inward and to the north, a sort of funnel shape. This design allows rain water to channel via a scupper to cisterns located on the north side of the house.  Steel beams, Douglas fir rafters and purlins are exposed in the Living/Dining/Kitchen pavilion.